Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin efter mötet på tisdagen. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Inga nya besked vid Volvomöte

Varslen vid Volvo Personvagnar och andra varsel i landet var ämnet för överläggningar på tisdagen, mellan bland andra regeringen, Volvo, fack och kommuner.

En av de uppvaktande var IF Metalls ordförande Stefan Lövén som vill se mer pengar från regeringen - än så länge räcker inte resurserna: 

– Som vi har sett det så här långt så gör det inte det. Den här en och en halv miljarden som är omfördelad nu för 2008, den är naturligtvis ett tillskott, men den stora volymen kommmer 2009 och där gäller det nu att hålla i och se till att det finns tillräckligt med resurser även 2009 och det återstår ju att se än så länge, säger Stefan Löfvén.

Men arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin tycker inte att det är någon brist på pengar, det här är hans besked till dem som varslats och hotas att stå utan jobb:

– Det finns gott om resurser, det är inte en brist på pengar det är inte en brist på engagemang, det är en brist på kunder och en brist på krediter i spåren på finanskrisen, sade Sven Otto Littorin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista