Kungälv drar ner på personal

Kungälvs kommun kommer att behöva dra ner på personal i kommunen.

Kungälvs kommun ska nu minska antalet anställda motsvarande 150 årsarbetare nästa år. Det har den borgerliga ledningen i kommunstyrelsen beslutat. Redan beslutade nerdragningar för i år motsvarar enligt en prognos 55 årsarbetare.

Det är inte bestämt vilka verksamheter som drabbas av neddragningarna.

– Kommunchefen har uppdraget att hantera det här, men vi har sagt till honom att vi ska klara ambitionerna som vi har inom äldreomsorgen, som indikerar en volymökning nästa år och likadant med förskolan, så vi ska ha fokus nu på våra kärnverksamheter med omsorg och utbildning och försöka klara dem så mycket vi kan, säger Anders Holmensköld, moderat ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunen har gått med underskott två år i rad och har också vikande skatteintäkter och görs inte det här så klarar inte kommunen sina åtaganden på sikt, tror Anders Holmensköld. Han vill inte kommentera om det kan bli tal om uppsägning av personal.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".