Vid 15:10 kunde matchen återupptas. Foto: Peter Widing/Scanpix.

Läktarstaket rasade på Valhalla

En person fick föras till sjukhus efter att ett läktarstaket rasade på Valhalla idrottsplats på söndagen.

Det var under matchen mellan Örgryte och Väsby som staketet ska ha gett vika. Enligt Stefan Gustavsson, presstalesman på polisen i Västra Götaland ska ett 40-tal supportrar ha fallit ett par meter när räcket rasade.

En man i 18-årsåldern ska ha förts till Sahlgrenska sjukhuset med lindriga skador. Enligt Robert Sjölund på Sahlgrenska sjukhusets pressjour ska det inte vara någon större fara med mannen. 

– Förutom den person som förts till sjukhus skadades ett par personer till, men inte så allvarligt att de behövde sjukhusvård, säger Stefan Gustavsson, presstalesman hos polisen.

Vid 15:10 återupptogs matchen. Under matchuppehållet hjälptes polis och ordningsvakter åt att flytta publiken bort från det område där räcket hade rasat.

Vad kommer att hända nu?

– Nu får vi titta på vad det var som hände och om någon kan hållas ansvarig, men i nuläget finns ingen misstanke om brott, säger Stefan Gustavsson.

Hanna Birath
hanna.birath@sr.se

Det här är Valhalla IP

Valhalla IP är en uppvärmd konstgräsplan som är godkänd för elitseriespel av FIFA. Här spelas matcher i både damallsvenskan och superettan och är säsongen 2008/2009 hemmaplan för Örgryte IS, Qviding och Kopparbergs/Göteborgs FC.

Under friidrotts-EM 2006 användes arenan som uppvärmningsarena.

FAKTA
Kapacitet: 4 000 åskådare
1 200 sittplatser (varav 700 under tak)
8 handikapplatser
Spelplanen är 105 X 65 meter

Källa: Göteborgs stad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".