Besked idag om oförklarad häktning i Thailand

Idag förväntas thailändska myndigheter komma med en officiell förklaring till att Pirjo Svensson från Göteborg suttit fängslad i en månad i Bangkok utan att veta varför. Idag förväntas thailändska myndigheter komma med en officiell förklaring till att Pirjo Svensson från Göteborg suttit fängslad i en månad i Bangkok utan att veta varför. Hon är aktiv i meditationsrörelsen Falungong, bor numer i Thailand men har fått sitt visum indraget. Det finns misstankar från svenskt håll att Thailand fallit för påtryckningar från Kina inför kinesiske premiärministernas besök i landet och där man befarat att Svensson skulle demonstrera. Det har hon tidigare gjort på Himmelska fridens torg i Kina. I Kina är meditationsrörelsen Falungong förbjuden men inte i Thailand. Pirjo Svensson hålls inlåst tillsammmans med omkring hundra kvinnor i en möbellös cell på 90 kvadratmeter.
Pirjo Svensson är aktiv i meditationsrörelsen Falungong, bor numer i Thailand men har fått sitt visum indraget. Det finns misstankar från svenskt håll att Thailand fallit för påtryckningar från Kina inför kinesiske premiärministernas besök i landet och där man befarat att Svensson skulle demonstrera. Det har hon tidigare gjort på Himmelska fridens torg i Kina. I Kina är meditationsrörelsen Falungong förbjuden men inte i Thailand. Pirjo Svensson hålls inlåst tillsammmans med omkring hundra kvinnor i en möbellös cell på 90 kvadratmeter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".