Minneskonsert samlade många

Hundratals göteborgare kom på söndagskvällen till Världskulturmuseet för vara med om minneskonserten som arrangerades för att hedra minnet av offren för diskoteksbranden.

I veckan har det gått tio år sedan 63 ungdomar dog i den anlagda branden i Makedoniska föreningens lokaler på Backaplan.

Eva Looström, som var med och byggde upp ungdomsatsningen i Kortedala och Bergsjön, erbjöds att vara konferencier. 

– Jag fick frågan och kände att det var ett hedersuppdrag, och det ville jag hemskt gärna. Det är en allvarlig katastrof som hände och jag har varit med och byggt upp det som finns nu, efter branden, så jag kände att det var fint att bli tillfrågad och jag svarade jag genast, säger Eva Looström.

Som konferencier kommer du att prata med publiken, vad vill du förmedla?

– Jag tror att jag vill förmedla hopp och jag vill förmedla framtidstro och det hoppas jag också att vi förmedlar idag, att när det verkligen blir allvar när det verkligen är katastrof, då ställer vi upp för varann.

Patrik Uppman köade för att komma in på konserten:

– Jag hoppas att det blir en trevlig kväll och en bra kväll och en tid för reflektion och för att minnas dem som gick bort, säger Patrik Uppman, en av besökarna på Världskulturmuséet på söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".