IFK:s Niclas Alexandersson jublar efter 3-1 i söndagens möte på Ullevi mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

IFK Göteborg krossade Elfsborg

Det blev storseger för IFK Göteborg när laget på söndagen mötte Elfsborg inför cirka 15 000 åskådare på Ullevi. IFK vann med hela 5-2.

En av målskyttarna, Niclas Alexandersson var mycket nöjd med spelet - i alla fall under större delen av matchen.

– Jag tycker med undantag för första kvarten där Elfsborg börjar väldigt starkt och fick ledningen också, så spelar vi en väldigt bra fotboll. Vi har ju varit kända för att spela en som de säger en pressfotboll med längre bollar, men idag tycker jag vi har ett väldigt varierat och väldigt bra kortpassningsspel så jag är stolt över killarna att kunna mobilisera denna kraften nu när vi ändå är ett antal poäng efter, sade Niclas Alexandersson efter matchen.

Hur tänker ni, ni är sju poäng efter Kalmar efter den här segern, det känns väl inte så realistiskt?

– Nej det gör det inte, men det gör den här matchen ännu större, att vi ligger en bit bak, men att vi ändå kan för vår egen skull kan visa att vi kan spela så här bra.

Var det skönt att vinna så här stort i en såpass prestigeladdad match också?

– Klart, vi har haft det lite tufft mot Elfsborg i ett antal matcher, inte minst där borta, så det är klart att det skönt och sedan för egen del, är det är inte så många matcher kvar och jag vill avsluta så bra det bara går. det var den bästa matchen på väldigt länge för vår del idag så det var kul, sade Niclas Alexandersson som slutar med elitfotbollen efter den här säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".