Biljettkontoret stängt efter konkursen.

Resenärer fastnar utomlands

Hundratals svenska resenärer riskerar att fastna utomlands efter flygbolaget Sterlings konkurs idag. För Göteborgs del handlar det om tre flygningar från Spanien till Landvetter flygplats.

Sammanlagt hade Sterling planerat 14 flygningar till och från Göteborg den kommande helgen. Vad som händer med dem är forfarande osäkert. 

Redan nu har fyra flygningar från Göteborg till Stockholm fått ställas in, men det kan bli ännu värre för de som planerat att resa med danska Sterling Airways. På onsdagsmorgonen gick bolaget i konkurs, och i helgen kan många passagerare tvingas hitta alternativa vägar hem till Göteborg från Sydeuropa.

Och för dem som har tänkt resa till solen är det lika illa.

Kathleen Bengtsson Hayward skulle ha flugit till Spanien med Sterling imorse och hon fick ett SMS tidigt på morgonen när hon förberedde sig för att komma iväg.

– Det är absolut inte trevligt att få ett SMS så tidigt på morgonen när man håller på och gör sig i ordning för att ge sig iväg, säger hon.

Vad som händer med de sju inrikes- och sju utrikesflygningar som Sterling planerat till och från Göteborg i helgen har Landvetter flygplats inte fått nån information om. Det enda som är säkert är att de som som likt Kathleen och hennes man bokat sin biljett via internet kan känna sig blåsta på pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".