Färre vårdplatser inom SU

Var femte vårdplats vid medicinavdelningen på Sahlgrenska sjukhuset kommer att försvinna. Orsaken är det underskott som SU dras med och att man vid årsskiftet måste ha en budget i balans.

Redan idag är överbeläggningen inom medicin både vid Sahlgrenska och Östra stor. Sedan september har till exempel Östras medicinavdelning varje dag haft inne 15-20 fler patienter än vad som egentligen ryms.

Och nu planerar SU att dra ner var femte vårdplats inom medicin på Sahlgrenska. Men enligt vårdförbundet kommer det inte att ge någon effekt. Patienterna kommer ändå.

Vid årsskiftet kommer SU ha ett underskott på 120 miljoner - enligt vårdförbundet betyder det att sjukhusen behöver minska sin personal med omkring 500 anställda.

Marita Tenggren ser en stor risk för att patientsäkerheten sätts åt sidan när sjukhuset hela tiden strävar efter en budget i balans.

Västekot har under dagen sökt chefen för medicin vid Sahlgrenska, men utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".