Polischefen Krister Jacobsson avgår.

Polischefen avgår

Länspolismästaren Krister Jacobsson begär att få lämna sin anställning som chef för Polismyndigheten i Västra Götaland.

Det är en kombination av personliga och yrkesmässiga skäl som gör att Krister Jacobsson nu väljer att sluta som länspolismästare.

Jacobsson har under åren fått kritik för att ha varit för passiv i sin roll som chef. Flera poliser som Västekot talat med anser att han varit för anonym, men Jacobsson slår den kritiken ifrån sig.

- Jag tror inte att någon länspolismästare har varit ute så mycket i verksamheten som jag, men sådant får man alltid höra på alla chefsnivåer. Men sanningen ligger ju i betraktarens ögon.

Krister Jacobsson tillträdde som länspolismästare i Västra Götaland i oktober 2003. Sedan dess har polisen bland annat genomfört stora satsningar för att bekämpa den växande gängkriminaliteten i Göteborg, ett arbete som Krister Jacobsson är mycket nöjd med. Men vad är då anledningen till att han väljer att hoppa av för att istället arbeta med insatser under det kommande svenska ordförandeskapet i EU?

- Vi står inför stora utmaningar nu. Det måste sparas mycket pengar och samtidigt ska vi ta emot nya poliser. När vi nu går in i ett nytt skede behövs det nya tag.

Sista tjänstgöringsdag för Krister Jacobsson blir den 27 november 2008. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".