Liten ökning av döda i trafiken

Den kraftiga ökningen av antalet omkomna i trafiken i Västra Götaland kan ha stannat av. Under det nyss avslutade 2008 omkom 68 personer i trafiken här i länet, en mer än året innan.

Under 2007 omkom 67 personer i trafiken i Västra Götaland, och det var då en kraftig ökning, jämfört med 2006. Nu under 2008 ser den kraftiga ökningen ut att ha kommit av sig, och i hela landet har antalet dödade i trafiken minskat med mer än 10 procent.

Ingemar Skogö, generaldirektör på Vägverket säger i en kommentar att det kommer sig av de många insatser som görs i Sverige för att minska dödligheten i trafiken. Under 2008 har flera hundra kilometer mötesfri väg öppnats för trafik, bilarna har blivit säkrare.

Det som däremot inte blivit bättre är att det fortfarande är många som kör onyktra och det är fortfarande många som kör bil utan bilbälte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".