De israeliska fyganfallen har vållat stor förödelse i Gaza. Foto: Eyad Baba/Scanpix
Göteborgare i Gaza

"Vi kunde inte sova en enda stund"

De hårda striderna i Gaza har lett till en allt värre situation för civilbefolkningen. Svenska medborgaren Fadia Ayad, som är instängd i Gaza med sina fem barn, säger att natten varit hemsk. 

Fadia Ayad bor i den västra delen av Gaza city. Hon berättar att det var mycket hård och intensiv attackbombning i natt, både med flygplan och stridsvagnar. Flera hus i Fadias område har träffats och blivit nedbrända.

– Vi upplevde en hemsk natt. Vi kunde inte sova en enda stund. 

Det är också ont om dricksvatten och mat, berättar Fadia som tycker det är bäst att stanna hemma tills det blir nån lösning eftersom det är farligt överallt.

– Allt börjar ta slut och vi vet inte vart vi ska ta vägen. Det har börjat bli mycket svårt.

Hur mår dina barn?

– De mår jättedåligt på grund av att de inte sovit mer än nån timme per dag under 11 dagar. 

Enligt Fadia Ayad finns bara ett alternativ för familjen att komma ut ur Gaza. Det är om israeliska armén ger tillstånd. De har lovat, säger Fadia men än har hon och de andra svenskarna i Gaza inte fått besked om när eller var man ska samlas.

Vill du åka hem till din släkt och dina anhöriga i Göteborg?

– Verkligen! Jag drömmer om en dag då man åker härifrån och lämnar den här farliga platsen. Varje stund tänker jag på mina barn, säger Fadia Ayad som är uppvuxen i Frölunda.

– Hoppas tiden går fort så inget händer dom. Jag vill åka härifrån innan nåt ännu värre händer än det som pågår nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".