Länstyrelsen har kollat kvalitén på charkprodukterna. Foto: Stefan Lindblom/Scanpix.

Charkprodukter inte fräscha

Över hälften av proverna från skivade charkprodukter, som skivats i butik, får anmärkning på den hygieniska kvaliteten. Det framkommer i ett livsmedelsprojekt gjort i Västra Götaland.

I 21 av länets 49 kommuner, bland annat i Göteborg , Ale, Kungälv, Lerum, Öckerö, Orust och Tjörn, genomfördes undersökningen i 90 butiker.

153 prover togs, av dem hade 59 procent anmärkning på grund av bakterier, mögel eller jästsvamp.

Resultaten visar bland annat att brister kan förekomma vid hanteringen av charkprodukerna och att hållbarhetstiden satts för långt fram, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".