boxning

Nej till längre proffsmatcher

Proffsboxningen i Sverige drabbades av ett hårt slag när den fick nej på sin önskan om att tillåta längre matcher över minst sex ronder. Kampsportdelegationen avslog förslaget och matcherna ska alltså även fortsättningsvis vara i max tolv minuter.

Boxningsförbundets proffsboxningskommission ansökte om längre matchtider för att det i dag är svårt att bedriva proffsboxning fullt ut med nuvarande regler. För att få toppmatcher krävs ofta matcher på sex eller fler ronder, något som inte är möjligt med dagens tillstånd.

Men kampsportdelegationen motiverar bland annat sitt beslut med att ”långa matcher kan innebära att deltagarna hinner träffas av många slag och att deras nackmuskler tröttas ut, och det kan leda till att förmågan att stå emot slag blir sämre med ökad risk för skador som följd”.

Bettan Andersson, ordförande i svenska boxningsförbundet, är besviken på beslutet och säger att det troligen kommer att överklagas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".