Volvo förtegen om nya modellen

Ledningen på Volvo Personvagnar vill i dag varken bekräfta eller dementera medieuppgifterna om att fabriken i Torslanda nästa år ska börja bygga en ny kombimodell av S60.

Men det finns långtgående planer på hur man ska fördela produktionen mellan Göteborg och Gent säger Volvos informationschef Olle Axelsson.

Det var på den stora bilmässan i Detroit i går som näst högste chefen Steven Armstrong berättade att en helt ny modell ska börja byggas i Torslanda 2010.

Ledningen för Volvo vill alltså inte alls gå in på detaljer om vad för modell det är som ska byggas i Torslandaverken.

– Om vi börjar ge oss in i vilkea bilmodeller vi ska komma ned så får våra konkuyrrenter en fördel och det vill vi inte, så vi får vänta tills tiden är mogen, säger Olle Axelsson.

Volvo personvagnar har en tuff höst bakom sig som slagit särskilt hårt mot Torslandafabriken där 1 800 personer sagts upp. Därför hoppas fackordföranden för IF Metall på Volvo, Olle Ludvigsson, att bygget av den nya modellen ska innebära fler arbetstillfällen på Göteborgsfabriken.

Men ledningen på Volvo vill inte berätta huruvida planerna för de nya modellerna kommer leda till en produktionsökning och skapa nya jobb. Inte heller om den nya modellen kommer ersätta en av de nuvarande som produceras i Torslandafabriken eller inte.

– Det här ska väl ses som positivt, men vi får vänta med detaljerna, säger Olle Axelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".