Allt hårdare konkurrens och minskande lönsamhet på bredbandsområdet en orsak till varslen. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Teliavarsel drabbar även Göteborg

Göteborg riskerar att drabbas när Telia Sonera varslar 1200 personer i Sverige.

Nedskärningarna slår hårdast mot de som arbetar med bredband, ett område som sysselsätter drygt 1000 av företagets 1600 anställda i Göteborg.

– Att Göteborg kommer att drabbas tror jag inte att vi kan undvika. Hur hårt det slår vågar jag inte svara på idag, men med all sannolikhet kommer det slå även mot oss, säger Anki Gerdin som är fackförbundet SEKO:s lokala representant på Telia Sonera.

Det var vid fem-tiden i går som Telia Sonera meddelade att man varslar 1200 personer i Sverige. En allt hårdare konkurrens och minskande lönsamhet på bredbandsområdet är ett par förklaringar företaget ger till de kraftiga nedkärningarna. Och i Göteborg, där över 60 procent av arbetsstyrkan jobbar med just bredband, är oron stor säger Anki Gerdin.

– Det är en stor frustration bland medarbetarna i Göteborg och runtom i landet också. Orsaken till att man är besviken och förbannad är bland annat att arbetsgivaren valde att gå ut med information i media direkt efter arbetsdagens slut, utan att de anställda överhuvudtaget kände till att Telia lade det här varslet.

Och från SEKO:s sida tycker man att Telias planer på att dra med 1200 personer är ett stort felsteg.

– Just ser vi att alla anställda behöver vara kvar. Alla har fullt upp att göra och alla behövs i det här företaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".