ishockey

Frölunda föll mot Luleå igen

I en mycket chansfattig och målsnål match lyckades Luleå dra det längsta strået och besegra Frölunda i Scandinavium. Luleå vann med 2-1 och tog tredje elitseriesegern för säsongen mot Frölunda.

Det blev en mycket tillknäppt match där det inte skapades många riktiga målchanser. Båda lagen avvaktade för ett inte göra egna misstag och bjuda in motståndarna i matchen.

– Vi kom hit till Scandinavium med tre raka förluster, och ville naturligtvis inte bjuda på någonting, sade Luleås tränare Roger Rönnberg.

En klart bidragande orsak till att Luleå till slut kunde ta med sig alla tre poängen hem var deras box-play. Frölunda hade sju numerära överlägen och skapade i stort sett ingenting. Det var första när det återstod fem sekunder av matchen som Joe DiPenta lyckades överlista Mattias Modig i Luleås mål. Ett skott från blå linjen letade sig in mellan benen på Modig. Det var DiPentas första mål för Frölunda.

Luleå lyckades till och med göra sitt andra mål med en man mindre på isen när Jonas Almtorp snappade upp en misslyckad Frölundapassning och rundade Johan Holmqvist i målet.

– Vi har pratat mycket om vårt sätt att spela numerärt överläge, men det har uppenbarligen inte gett resultat, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Men även i spel fem mot fem hade Frölunda stora problem med att skapa några farligheter framför Mattias Modig.

– Jag tycker ändå att första perioden var okej. Men i de två sista hamnade vi nere i hörnen och skapade inga målchanser.

I sista perioden drabbades Frölunda av ytterligare en skada. Det var Jonas Nordquist som tacklades hårt av Jan Sandström i mittzonen. Nordquist fick hjälpas av banan. Man misstänker att han drabbats av samma skada som lagkaptenen Niklas Andersson - ett uttänjt inre ledband i knäet. Han kommer att läkarundersökas under onsdagen.

Ulf Dahlén var dock noga med att påpeka att det inte var någon felaktig tackling.

– Nej, den var helt juste.

Leif Brändström/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".