Vägpirater togs på bar gärning

Polisen videofilmade vägpiraternas inbrottsförsök i en campingbil i Håby utanför Uddevalla i måndags morse. I eftermiddags begärdes två män häktade för brott.
Efter ett 70-tal vägstölder längs motorvägen genom Halland och Bohuslän har polisen intensifierat sökandet efter tjuvar som specialiserat sig på inbrott i lastbilar och campingfordon där folk ligger och sover. Natten stöldförsök videofilmades av polisen i Västra Götland och ledde fram till att två män kunde gripas och anhållas. Nu begärs de häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till grov stöld. Kammaråklagare Lars-Åke Ahlgren i Uddevalla säger till Västekot att tillvägagångssättet finns bandat på film. Något polisen nu kommer att arbeta efter när det gäller flera andra ouppklarade vägtstölder längs E6:an genom Halland och Bohuslän. De två män, 35 och 40 år gamla, som nu begärs häktade är tidigare kända av polisen, men inte i sådana här sammanhang, enligt kammaråklagaren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".