Niklas Andersson i Frölunda hamnar på isen. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

Förlust för Frölunda

Trots ett stort övertag i skottstatistiken blev det förlust för Frölunda igår när Djurgården besökte Scandinavium. Matchen slutade 1-2 till Djurgården.

– Man får inga opoäng när man vinner skottstatistiken utan det gäller att fortsätta fokusera och skapa målchanser, sade tränaren Ulf Dahlén efter matchen.

Ineffektivitet har ju varit ett av era problem under säsongen. Hur har du analyserat detta och förmedlat det vidare till spelarna?

– Vi försöker trycka på att vi ska skjuta för att göra mål på träningen och att folk ska gå på mål som inte har puck för att öppna upp och gå på returen. Förhoppningsvis får vi lite islossning när puckarna börjar trilla in och då brukar självförtroendet växa hos dem som brukar göra mål också.

På torsdagen gjorde Frölunda klart med en ny spelare. Det är den amerikanske forwarden, 29-årige John Pohl som skrev under ett kontrakt som gäller resten av den här säsongen. John Pohl kommer närmast från Nationalliga A i Schweiz där han spelat för HC Lugano den här säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".