Wolfpack sprängde åklagardörr

Två män med koppling till kriminella Brödarskapet Wolfpack är anhållna för sprängattentatet mot förra chefsåklagaren Barbro Jönssons bostad i Trollhättan år 2007. Idag, söndag, hålls häktningsförhandling mot en av männen

En tidig morgon i november 2007 exploderade en kraftig bomb utanför chefsåklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan. Splittret från explosionen nådde gatan utanför och spred sig in i bostaden. Ingen skadades.

De två männen, 24 och 25 år gamla är anhållna på sannolika skäl misstänkta för bland annat försök till mord. De har kopplingar till kriminella grupperingen, Brödraskapet Wolfpack.

Samma vecka som sprängattentatet skedde åtalade Barbro Jönsson medlemmar ur just Wolfpack och redan från början polisen haft misstankar om att händelserna hör ihop, misstankar som nu stärkts.

Barbro Jönsson är inte anträffbar idag, men blev i november intervjuad av Sveriges Radio och berättade då om sprängattentat.

Redan då kopplade polisen ihop sprängningen med gängkriminella.

Barbro Jönsson lever idag på hemlig ort och med skyddad identitet, och efter 26 år som åklagare har hon nu ett nytt jobb.

Hon fortsätter att bekämpa den organiserade brottsligheten men nu som stabschef på länskriminalen i Västra Götaland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".