Mindre pengar till idrotten i Partille

Partille Kommuns beslut att dra in pengar till idrottsutbildning oroar många föreningar.

Politikerna i kultur-och fritidsnämnden har nyligen bestämt att minska resurserna till utbildning via studieförbundet SISU med 200 000 kronor per år.

– Det är jättetråkigt och det kommer få konsekvenser för idrottslivet i Partille, säger Johan Gadd, distriktsordförande på SISU.

De senaste åren har studieförbundet SISU idrottsutbildarna fått ett stöd på 200 000 kronor per år från kommunen för att utbilda idrottsledare. Men från och med i år blir det inga pengar från kommunen. Nu är oron stor i idrottsleden över att ledare och tränare inte kommer få någon fortbildning.

– Jag har redan nu fått samtal från personer inom idrotten i Partille som är oroliga för den här försämringen, säger Johan Gadd.

Folkpartisten Lotten Winstrand Carlsson är ordförande i Partille kommuns kultur-och fritidsnämnd, och hon har inte märkt av några protester från föreningslivet.

– Nej, ingen har ringt till mig i alla fall.

Varför drar ni in pengarna?

– Det statliga stödet till studieförbund som SISU har ökat på sistone, och vi i nämnden tycker inte att det kommunala stödet behövs längre.

Att det statliga stödet till studieförbunden har ökat på sistone - det medger Johan Gadd på SISU. Men han tycker samtidigt att det är synd att politikerna i Partille drar in på det kommunala stödet till idrottsutbildning via SISU. Han hoppas fortfarande att beslutet ska ändras.

– Jag tror att det här måste bygga på något missförstånd, säger Johan Gadd, som tänker kontakta politikerna i kultur-och fritidsnämnden i Partille igen.

martin.eriksson@sr.se
Martin Eriksson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".