Stillbild från film som chauffören spelade in i centralköket i Lundby.
Chauffören filmade hur kökspersonalen skrapade ihop pastan.
Chef bekräftar:

"Pastan nådde skolelever"

Nu är det bekräftat att pastan som spilldes ut på golvbrunnen i Lundby centralkök på tisdagen verkligen serverades till skolelever.

-Det som har hänt får inte hända. Vi har brustit i rutinerna, säger Håkan Larsson, ansvarig för måltidsverksamheten vid Lundby stadsdelsförvaltning.

En chaufför såg och filmade hur kökspersonalen skrapade ihop pastan från golvet och skickade iväg den ut på lastkajen, men miljöförvaltningen har fram tills onsdag eftermiddag hävdat att pastan inte alls har serverats till skolelever. Men efter ett möte idag bekräftas chaufförens berättelse.

-Vi har försökt hantera nuläget och inte ställa en massa följdfrågor. Vi är inte där än, säger Håkan Larsson.

Chauffören har hela tiden varit övertygad om att maten skickats ut i skolbespisningarna på Hisingen.

- Kolla här, man ser hur maten hälls upp från golvet och ner i kantinerna, säger han och skakar på huvudet.

När han kom till Lundby centralkök för att hämta skolmatskantiner under tisdagsförmiddagen såg han hur flera kilo pasta som spillts ut på golvet och landat ovanpå en golvbrunn skrapades ihop och lades i en kantin. Han tog genast upp sin mobiltelefon och filmade.

Tidigare under onsdagen sade Daniel Eek, avdelningschef vid miljöförvaltningen i Göteborgs stad,  att pastan troligen aldrig serverades. Så var alltså inte fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".