"Utbildning i behövs i köken"

Moderaterna i Göteborg är kritiska till att deras motion om att ge stöd till utbildning i hygien i de kommunala köken röstats ner av socialdemokraterna i kommunstyrelsen. De anser att stödet behövs för att klara Eu:s hygienkrav som infördes för tre år sen.

Det moderata kommunalrådet Agneta Granberg skriver i ett pressmeddelande att incidenten med pastan i centralköket i Lundby är ett tydligt exempel på att utbildningsinsatser behövs.

– Jag tycker att det är typiskt när det är oppositionen som lägger förslag, så försöker man hitta någonting att hänga upp det på att det här gör vi redan.

Men de insatserna duger inte tycker Agneta Granberg som tillsammans med sin partikollega Kristina Tharing förra våren skrev en motion om att ge stöd till de kommunala köken för att de skulle klara av de nya hygienkraven från EU.

– När vi har tittat på hur det fungerar i kommunen så har man inte fått i sig kunskaperna om hur den här egenkontrollen ska ske egentligen.

Vad har detta att göra med det som hände i Lundby?

– Uppenbarligen fanns inte den kunskapen i köket att om man tappar mat på golvet så plockar man inte upp den utan man slänger den.

Men enligt det socialdemokratiska kommunalrådet Marina Johansson pågår redan ett sådant arbete i kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista