ALINGSÅS

Påverkad förstörde polisbilar

En polisbil krockade med en personbil på E20 i höjd med Holmalund i Alingsås natten till tisdagen. Dessutom körde personbilen in i två andra polisbilar innan poliserna prejade ner personbilen i diket.

Enligt Thomas Gorner, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland, har personbilens förare gripits misstänkt för drograttfylleri och två passagerare är misstänkta för narkotikabrott. 

Polisbilen måste bärgas från platsen.

Polispatrullerna som egentligen var på jakt efter ett helt annat fordon fick ögonen på en bil som vingligt kom körande bakom en av polisbilarna.

När den skulle köra om brakade den i stället in i polisbilen. Tre patruller omringade bilen med den 41-årige föraren och hans två passagerare.

Då backade han på en polisbil och gav sig iväg igen. Men han kom inte så långt innan han körde på en tredje polisbil och hamnade i diket.

Trots alla krockar och törnar klarade sig alla inblandade människor oskadda.

Föraren, som är misstänkt för bland annat försök till grov misshandel och narkotikabrott, fick stanna hos Alingsåspolisen över natten eftersom han var för påverkad för att kunna höras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista