1 av 2
Många ville skriva i kondoleansboken. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
2 av 2
Världsmästarbältet från 1959 har plockats fram på Idrottsmuséet. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
Ingemar Johanssons bortgång

Många ville skriva en sista hälsning

Ett hundratal personer sökte sig på tisdagen till idrottsmuseet i Kviberg för att där vara med och hedra minnet av boxaren Ingemar Johansson.

En kondoleansbok hade lagts ut och flera minnessaker från Ingemar Johanssons framgångsrika karriär hade placerats ut, bland annat världsmästarbältet från 1959.

Jörgen Linder ordförande i Göteborgs kommunfullmäktige inledde minnesstunden.

– Det är en sorgens dag, men det positiva i sammanhanget är ju att så många har sökt sig hit idag. Detta är ju naturligtvis den lämpligaste platsen att erbjuda Ingemars vänner och beundrare en möjlighet att skriva en kondoleanshälsning.

Många göteborgare hade alltså tagit sig till idrottsmuseet i eftermiddags för att skriva i den kondoleansbok som lagts ut på bordet där ett levande ljus brann bredvid ett svartvitt fotografi.

En av dem, Harriet Durgé, hade på sig en tröja som hon fått av Ingemar Johansson för snart 50 år sen.

– Ja det stämmer, den fick jag dagen efter fajten uppe på hans hotell. Vi var där och tittade på blommorna och telegrammen, min make och jag. Och sen fick vi vara med vid honnörsbordet på kvällen med hela familjen Johansson.

Nina Sjöman
nina.sjoman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista