Fortfarande inga svar varför utspilld pasta skopades upp från golvet och skickade till förskolor. Foto Janerik Henriksson / SCANPIX

Locket på i Lundby centralkök

En vecka har gått sedan matskandalen i Lundby centralkök men hur de anställda i köket förklarar händelsen är fortfarande inte officiellt.

Hur kan det gå till på det här sättet? Hur kan vi lita på att det är bra kvalitet på maten i fortsättningen? Vad tänker ni göra åt det här?

Så låter några av frågorna som föräldrar ställt till Stadsdelsförvaltningen i Lundby efter att pastan som tappades på golvet skickades ut till barn på förskolor i Göteborg förra tisdagen.

Föräldrarna har fortfarande inte fått några svar.

Bente Greve, verksamhetschef i Lundby stadsdelsförvaltning, vill inte ställa upp i någon bandad intervju. Och hon säger till Västekot att förklaringen från de som arbetar i centralköket tillhör den interna utredningen.

Hon vill inte heller svara på vad konsekvenserna kan bli för personalen som arbetar i köket. Och hon ber oss vänta på att utredningen blir färdig, vilket tar minst en vecka till.

Älvsborgs stadsdelsnämnd har sagt upp avtalet med Lundby centralkök, men såvitt Bente Greve vet är det ingen annan kund som bestämt sig för att sluta köpa mat från centralköket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista