Burkar, bildäck, mopeder och cyklar gömmer sig under havsytan. Foto: Sari Tolvanen/SCANPIX

Skräpigt under ytan

Nu ska den idylliska bilden av kusten få sig en törn. Filmen ”Så skimrande var aldrig havet” visar hur det faktiskt ser ut under ytan i våra gästhamnar. Och det är ingen vacker syn, där finns nämligen mycket skräp.

– Det var värre än jag tänkt mig, allt från tonvis av burkar, och även större saker som bilbatterier, båtmotorer, stora däck, spisar, mopeder och cyklar, säger Joakim Odelberg som är en av filmarna bakom filmen

– Vi kommer inte att lösa några världsmiljöproblem med det här projektet, men min förhoppning är att människor får upp en liten liten inblick i hur det ser ut under ytan och att man kanske kan börja tänka i ett lite större perspektiv mot framtiden, säger Peter Isaksson som också har varit med och gjort filmen

Joakim Odelberg och Peter Isaksson vars film ”Så skimrande var aldrig havet” visas med början på onsdag 4 februari, och fyra dagar framåt i Nordstan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista