100-tal arbetssökande har fått jobb

Den tillfälliga arbetsförmedlingen ute vid Volvo Personvagnar har nu stängts och flyttats in i centrala stan.

En av många som snart får lämna sitt jobb är Linda Berg och som besöker den tillfälliga arbetsförmedlingen nu vid Järntorget, där hon sitter vid en dator.

– Jag är ensamstående mamma med två små barn, så jag känner att jag måste få ett jobb innan min lön från Volvo tar slut. Jag kan inte leva på en a-kassa.

Totalt varslades 3200 personer från Volvo Personvagnar i Göteborg om uppsägning. Eva Wettermark som är ansvarig för de tillfälliga arbetsförmedlingarna som är till för anställda på Volvo PV, säger att ett 100-tal arbetssökande fått nya jobb genom deras verksamhet.

En tillfällig arbetsförmedling sattes upp i november vid fabriken i Torslanda men har nu flyttat in till stan, då de flesta som varslats redan slutat.

Eva Wettermark säger att läget är allvarligt och hon ser ingen lösning på problemen inom de närmsta månaderna.

Emma Östhald var tjänsteman på konsultfirman Semcon, där Volvo var stor kund. Henne träffade jag precis innan hon skulle skriva in sig på Arbetsförmedlingen. Men kommer hon få nån hjälp där?

– Jag det tror jag, det känns som att de anstränger sig. Men sedan är det upp till en själv, det är ju jag som söker jobben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista