Tjörns Wallhamn ökar i år

Medan Göteborgs hamn förra året tappade 16 procent av frakter med bilar och andra fordon, så ökar lilla Wallhamn på Tjörn.

Inte nog att Wallhamn i år kommer ta över 3 000 kommersiella Ford-bilar från Göteborgs hamn.

I dagarna har även en gammal kund beslutat återvända till Wallhamn efter två år i Malmö hamn, även den med 3 000 bilar per år. Det hälsar VD Henric Sundin med tillfredsställelse.

– Det är jätteroligt och jag är otroligt stolt över medarbetarna i Wallhamn, säger han till Västekot.

– Vi har vunnit två nya kunder från årsskiftet och ett märke kommer tillbaka till oss eftersom de upplevde högre kvalitet och färre skador hos oss än i Malmö.

På Wallhamn anpassas så kallade transportbilar till den svenska marknaden. Där monteras exempelvis motorvärmare och extra ljus in i bilarna som oftast går till företagare.

I fjol hanterades 15 000 bilar i hamnen och redan nu vet man att det blir minst 21 000 och fler lär det bli. Förhandlingar pågår med fler intressenter. Framgångarna innebär att fler kan få arbete i Wallhman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista