Föräldrar misstror utredning

Nu kommer hård kritik mot Kungälvs moderate kommunalråd, Anders Holmensköld som föreslagit att de två kommunala skolorna Vikingaskolan och Nordmannaskolan ska slås ihop. Kritiken från föräldrarådet gäller främst hur utredningen gått till.

– I utredningen finns många blanka rader, det finns rader där det står att det är grova gissningar. Vi har stora frågetecken kring de här besparingarna. Om de överhuvudtaget finns, säger Edward Jobson i föräldrarådet.

Sammanslagningen sparar runt tre miljoner kronor enligt kommunalrådet Anders Holmensköld. Kommunen blir av med hyreskostnaderna för en friskola som man planerar flytta in i de kommunala lokaler där Vikingaskolan finns idag sedan den skolan har flyttat till Nordmannaskolan.

Men det som föräldrarådet saknar är hur stora kostnaderna för flytten och de nödvändiga ombyggnationerna blir och vad för annat som omorganisationen innebär.

– Gör vi inte det här nu tvingas vi säga upp personal och använda de pengarna till att bygga en ny skola. Och det blir i ett läge när elevantalet sjunkit och kommer att sjunka ännu mer, säger Anders Holmensköld, kommunalråd (M).

18 februari röstas det om förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista