Västra Götalandsregionen

885 miljoner i överskott

Det går bra för Västra Götalandsregionen, förra årets resultat visar ett överskott på 885 miljoner kronor. Kostnadsutvecklingen var lägre än år 2007 och sjukfrånvaron minskar, särskilt bland kvinnor.

Västra Götalandsregionens ekonomiska resultat för förra året visar ett överskott på 885 miljoner kronor. Det framgår i den bokslutskommuniké som presenterades för regionstyrelsen på tisdagen.

Den översiktliga redovisningen visar att regionen fortsatt att öka sina investeringar och ligger nu på två miljarder kronor under år 2008. Nettolikviditeten, alltså de pengar som regionen har till sitt förfogande, har ökat till 5.773 miljoner. Noterbart är också att ökningstakten för regionens kostnader är lägre än år 2007 och nettokostnadsutvecklingen hamnar på 6,5 procent.

Sjukfrånvaron fortsätter att minska och liksom tidigare år är det kvinnornas sjukfrånvaro som minskar mest. Samtidigt har antalet anställda fortsatt öka, under förra året med 267 personer. Antalet anställda är nu 50.886 eller 45.777 omräknat till årsarbetare.

Både sjukhusens produktion av vård och antalet besök till primärvården har ökat med 1,8 respektive 3,2 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista