Krogar stängs efter snusk

I Göteborg stängdes förra året 81 krogar på grund av brister i livsmedelshygienen.

Totalt stängdes 146 krogar i Sveriges 20 största kommuner, enligt en undersökning från tidningen Restaurangvärlden. Det är stor skillnad mellan de olika kommunerna vilket beror på det lokala miljökontorets rutiner.

Daniel Eek som är chef för livsmedelsavdelningen vid Göteborgs miljöförvaltning säger att varje inspektör här kan fatta beslutet om stängning direkt på plats och att det gör hanteringen snabb och effektiv.

De vanligaste orsakerna till att en restaurang tvingas stänga är bristande kunskap och obefintlig egenkontroll, dålig rengöring av lokaler och redskap, ohygienisk hantering och bristande personlig hygien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".