Hårt dygn för rånad tobaksaffär

Ett inbrottsförsök och ett rånförsök på samma dag. Fredagen var ingen lugn dag på tobaksaffären i Majorna.

Polisen stoppade inbrottsförsöket, men rånaren jagade affärsinnehavaren Kjell Carlsson och en kund själva bort.

– Helt plötsligt skriker en gubbe bakom mig ”öppna kassorna, öppna kassorna”. Då vänder jag mig om och ser en huva och en vit mask bara. Jag börjar fajtas med honom på en gång. Det blir vilt slagsmål där bakom disken.

Kjell Carlsson som är 76 år, och den 80-åriga kund som också började slåss med rånaren, skadade sig under slagsmålet och båda fördes till sjukhus.

80-åringen fick lämna sjukhuset under dagen men Kjell Carlsson, som skadades i ena handen och dessutom fick sys vid hårfästet, är kvar på sjukhus.

Kjell Carlsson berättar att han inte hann tänka under rånet, men att han nu i efterhand börjat fundera på vad som kunde ha hänt när de tre männen ramlade ner på golvet och 80-åringen hamnade underst.

– Det kunde av misstag blivit ännu värre. När vi ramlade blev han liggande underst och då tänkte jag att ”om han har kniven kvar så kan han ju hugga honom”. Därför vågade jag inte släppa honom utan jag bankade och slog så mycket jag orkade. Men till slut så orkade jag inte utan då kom han loss och så stack han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".