Klart med intressenter till Volvo PV.

Avgörande läge för Volvo och Saab

Spekulationerna kring Volvo Personvagnars framtid fortsätter. Enligt Dagens Industri anser Ford att tre spekulanter är tillräckligt seriösa för att ta del av konfidentiell information.

Två av dem är kinesiska Dongfeng och Chengan. Den tredje är Renault.

När det gäller konkurrenten Saab ser framtiden betydligt mörkare ut. Flera av DI:s källor uppger att biltillverkarens öde kommer att avgöras inom några dagar och att det i praktiken handlar om att både den svenska regeringen och ägaren General Motors försöker att lägga över ansvaret för bolagets fortlevnad på den andra parten. Samtidigt vill ingen av parterna framstå som den som sänker Saab.

Volvo får sänkt kreditbetyg 

Kreditvärderingsföretaget Moodys sänker sitt långfristiga kreditbetyg för Volvo på grund av den snabba och kraftiga nedgången i efterfrågan. Men koncernen anses ha en tillräcklig marginal för att kunna motstå ytterligare nedgångar. Det kortsiktiga betyget är fortsatt stabilt.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".