Stadsmuseets ledning kritiseras

Hård kritik riktas mot arbetsmiljön och ledarskapet på Stadsmuseet.

En konsultbyrå har undersökt personalens upplevelse av den psykosociala arbetsmiljön på Stadsmuseet efter att en krissituation uppstått på museet under hösten. Mycket av kritiken gäller Stadsmuseets chef Ingrid Lomfors.

Rapporten som bygger på tio intervjuer med nyckelpersoner, främst chefer och fackliga företrädare samt ett stormöte med all personal i november visar att förtroendet för museichefen, Ingrid Lomfors är mycket lågt.

Endast en mindre del av medarbetarna har en god relation med museichefen och kritik riktas mot utövandet av ledarskap med avseende på bristande kunskaper i chefs- och ledarskap och förmågan att kommunicera.

Dessutom har personalen synpunkter på att det varit allt för många chefsbyten vilket har skapat oro på arbetsplatsen, man saknar enhetliga, konkreta och uppföljningsbara mål, kompetens tas inte tillvara på och det finns oklarheter kring belöningssystemen.

I rapporten påpekas att det finns vissa omständigheter som kan ha påverkat den uppkomna situationen. Det ena är att SACOs representant har en privat anknytning till museet vilket kan ha påverkat trovärdigheten hos den den fackliga organisationen. Det andra handlar om rekryteringsprocessen och introduktionen av museichefen, vilka överväganden som gjorts i samband med rekryteringen och beskrivningen av uppdraget.

Chefen för kulturförvaltningen, Björn Sandmark meddelar att inga specifika åtgärder kommer att vidtas med anledning av rapporten.

Men en organisationsöversyn kommer att genomföras inom kort och den får visa vilka åtgärder som kan bli nödvändiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".