SAAB

Stor oro hos de anställda

Saab Automobils ägare GM har begärt en rekonstruktion av Saab. Mats Larsson och Anette Tåkvist jobbar på Saab. Ovissheten är stor om vad som nu ska hända.

– Eftersom jag inte vet vad som händer så är det klart att jag är jätteorolig för att jag ska bli av med mitt jobb, säger Anette Tåkvist.

– Jag tycker att det är bra att vi ska få veta vad som ska hända och nu är vi fria från bindningar som har hindrat oss ur effektivitetssynpunkt. Jag tror att det kommer att bli ett nytt stålbad förvisso och att många kan tvingas lämna företaget, säger Mats Larsson.

Varken från företagsledningen eller från fackligt håll vill man ge några ytterligare kommentarer just nu, utan hänvisar till presskonferensen i eftermiddag. Men Anette Hellgren, ordförande för Unionen på Saab i Trollhättan säger att hon förstår de anställdas oro.

– Det har varit rykten hela dagen idag om att vi ska stänga fabriken och grindarna och tömma skåp och så. Men jag vill definitivt dementera det, så är inte fallet.

Hur är det då?

– Vi har lämnat in om rekonstruktion och företaget kommer att ha vidare information idag 14.30 och sedan fortsätter jobbet som vanligt idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".