Saabs VD Jan Åke Jonsson på presskonferensen i Trollhättan. Foto: Adam Ihse/SCANPIX.

Saabs vd gav positiv framtidsbild

Det var en positiv framtidsbild av biltillverkaren Saab som gavs vid presskonferens i Trollhättan på fredagseftermiddagen.

Efter en rekonstruktion av bolaget är planen en utökad produktion i Trollhättan, sa en mycket optimistisk vd Jan Åke Jonsson.

– Jag måste se positivt på framtiden eftersom vi har ett antal nya bilar som nästan är färdigställda och där vi behöver kapital för att produktionssätta dem. De signaler vi har fått av de som har sett och provkört de här bilarna är mycket positiva så jag tror det finns stora förutsättningar.

Tingsrätten i Vänersborg har nu godkänt GM:s ansökan om rekonstruktion av Saab i Trollhättan. Advokaten Guy Lofalk har utsetts till rekonstruktör

Enligt handlingarna som har lämnats in till tingsrätten beräknas Saab ha gått med 3 miljarder kronor i förlust förra året, och förlustnivån väntas ligga på samma nivå i år.

Guy Lofalk kommer att träffa Saabs fodringsägare vid ett borgenärsssammanträde i kommunhuset i Vänersborg den 6 april för att bland annat gå igenom betalningskrav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".