Alingsåsbo häktad för människorov

En trettioårig man i Alingsås häktades idag på sanolika skäl misstänkt för människorov av föredetta kamrat som var skyldig honom pengar. Han riskerar nu minst fyra års fängelse.
Det var redan i juni förra året som 30 åringen anhölls i sin frånvaro, men först den 21 juli i år kunde han gripas och idag häktades han på sannolika skäl misstänkt för människorov, häleri och vapenbrott . 30 åringen sökte ifjol upp en gammal kamrat för att kräva in en skuld. 30 åringen band sitt offer till händer och fötter och hotade honom innan han körde honom i bil till en lagerlokal i Göteborg. Där bands och tejpades offret fast på ett kors och misshandlades med slag och sparkar. Offret lämnades sedan hängande på korset. Till slut lyckades han ta sig loss av egen kraft och kunde söka hjälp i ett grannhus.Han hade då skador i ansiktet och på handlederna. Offret kunde tidigt peka ut gärningsmannen, men först i måndags över ett år efter händelsen kunde han alltså gripas i Marks kommun efter att polisen från Göteborg följt efter honom sedan man fattat misstankar vid en identitetskontroll som mannen smet ifrån. I bilen hittades också två stulna jaktvapen. Och idag häktades han, åtal ska vara väckt senast den 8:e augusti. Fälls mannen för människorov riskerar han minst 4 års fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".