Förhoppningarna med Europa Direkt är ett ökat intresse för EU bland göteborgarna. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.

Europa Direkt allvetande om EU

Vad gör de egentligen där nere i Bryssel och hur påverkar det mig?. Ja, det är det nog många som tänker så om EU. I juni stundar dessutom EU-valet. I tid inför det öppnar nu informationskontoret Europa Direkt på stadsbiblioteket i Göteborgs andra våning - ett kontor som kan ge svar på många frågor.

– Vi ska framför allt locka till lokal debatt om EU,säger verksamhetsansvarige för Europa Direkt i Göteborgsområdet, Annelie Johannisson.

EU ska inte ses som en separat del utan påverkar oss i allra högsta grad, säger hon.

Det är inte minst det stundande EU valet i sommar som gör det särskilt angeläget att informera om den Europeiska unionen. Och det är just ett  informationsforum som det här kontoret Europa Direkt kommer att vara.

Hit kan man vända sig med alla frågor som rör EU. Frågorna kan ställas via telefon, e-post eller personligen. Man kan också hämta broschyrer och delta i de olika debatter och temakvällar om EU.

Förhoppningarna med Europa Direkt är ett ökat intresse för EU bland göteborgarna samt ett högt valdeltagande i sommarens val den 7 juni.

– Jag tror att vi är ganska så pålästa. 

Josipa Kesic
josipa.kesic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".