Polisen gjorde avspärrningar för teknisk undersökning. Foto: Björn Larsson Rosvall /Scanpix.
Göteborg

Ingen misstänkt för explosionerna

Ingen är ännu misstänkt för nattens två explosioner i centrala Göteborg och utredningen fortsätter under dagen.

Inom loppet av ett par timmar under natten till måndagen inträffade två explosioner i centrala Göteborg. Den ena explosionen skedde nära en polisbil. Strax före 23 på söndagskvällen skakades kvarteren kring Hvitfeldtsplatsen av en explosion.

Explosionen skedde i närheten av en polisbil och det finns uppgifter om att två män kastade ett föremål mot bilen. Polisen bedömer att det kan vara en handgranat som kastades mot radiobilen.

Ett par timmar senare small det igen. Då vid en allmän toalett utanför Stora Teatern, bara några hundra meter från platsen för den första explosionen. Det finns inga uppgifter om vad som kan ha orsakat den explosionen.

Polisen kunde vid 01-tiden i natt inte säga om man sätter de två explosionerna i samband med varandra. Det uppger Allan Berg, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västra Götaland.

Båda områdena har spärrats av för teknisk undersökning. Inga människor ska ha skadats vid explosionerna. Det var strax efter midnatt ännu oklart vilka materiella skador som orsakats.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".