Flicka dog av skador vid buskörning

En 14-årig flicka som i mitten av juli skadades livshotande vid en buskörning i Bergsjön, avled för en dryg vecka sedan. Det bekräftar Ingemar Gudmundsson på Kortedalapolisens ungdomsenhet för Västekot.
Den stulna bil flickan färdades i kördes av en jämnårig pojke som klarade sig utan skador. Han har nu överlämnats till de sociala myndigheterna. Två 15-åriga pojkar kommer att åtalas för olovligt brukande eftersom de åkte med i den stulna bilen och ytterligare en bil som stals vid samma tillfälle. Det var en natt i mitten av juli som ett ungdomsgäng stal två bilar i Kortedala. När polisen kom dom på spåren körde de ifrån polisen i hastigheter som av polisen uppskattats till långt över 100 kilometer i timmen på Bergsjövägen. I en rondell nära Rymdtorget i Bergsjön krockades båda bilarna, den ena så illa att den 14-åriga flickan som fanns i baksätet avled av skadorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".