Ny film visar unga stadsvisioner

Hur vill ungdomar att staden ska se ut? Den frågan besvarar tio skolklasser i Göteborgs Konsthall på lördagen. Då är det premiär för ungdomarnas film Min stad - min dröm - min film.

– Jag vill inte ha lyxhotell och restauranger utan känslan av Haga, små självständiga affärer. Billiga grejer så alla kan ha möjlighet att vara där, säger Tove Ramhöj och Bianca Palmqvist från Schillerska. Om vi ska ha turister så måste göteborgarna vara glada i sin stad. Vi måste satsa på det nära och det mysiga. Självklart ska det vara evenemang men inga stråk och inga pariserhjul.

Hundratalet skolelever från gymnasie- och högstadieskolor har de filmat sig själva och gett sina visioner av Göteborg. Arbetet med filmen Min stad - min dröm - min film har letts av konstnären Maja Hammarén.

Filmen behövs tycker ungdomarna för bilden av Göteborg är orättvis tycker de.

– Göteborg är ju en hamnstad men det visas inte och det tycker jag är tråkigt. Det är Liseberg och Nordstan som visas upp, säger Tove Ramhöj och Bianca Palmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".