Ägarnas ansvar att rädda Saab och Volvo, menar näringsministern. Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix.

Maud Olofsson debatterade fordonsindustrin

Näringsminister Maud Olofsson återupprepade idag beskeden från regeringen om att det inte kan läggas mer skattepengar för att rädda fordonsindustrin i Sverige. Debatten hålls på Vänsterpartiets initiativ.

– Vi kan inte ta över näringslivets ansvar att äga sina bolag. I synnerhet inte när det handlar om stora multinationella företag som nu åker världen runt och tycker att skattebetalarna ska ta över deras företag. Det är inte politikens roll, sade näringsminister Maud Olofsson.

Vänsterpartiets riksdagsledamot Rossana Dinamarca från Trollhättan höll inte med näringsministern och var mycket hård i debatten.

– Den borgerliga regeringen vänder ryggen åt Trollhättan och de anställda på Saab och är beredd att låta en stor och viktig industri gå under. Maud Olofsson har försökt lansera sig själv som företagens skyddshelgon men i själva verket agerar hon som deras dödgrävare, sade Rossana Dinamarca (V).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".