Rea på Renströmska

Egnahemsbolaget sänker nu priserna på de exklusiva borätterna i Renströmska sjukhuset i Kålltorp. Sänkningen på åtta procent innebär exempelvis att en tvåa på 50 kvadrat blir cirka 200 000 kronor lägre.

– Det har inte riktigt gått i den takt vi hoppats, och det vet vi ju alla vad det beror på, säger Olle Lundgren, vd för Egnahemsbolaget, som förklaring varför man nu rear ut bostadsrätterna på Renströmska.

Försäljningen av bostadsrätter på Renströmska har alltså gått sämre än väntat. Hittills har bara tio av de sammanlagt 57 lägenheterna sålts. Nu sänks priserna med åtta procent men frågan är om de inte låg alldeles för högt från början.

– Nej, jag tycker inte det. Det här är ju ett unikt boende i en unik miljö i Göteborg, så i förhållande till övriga bostäder i Göteborg så var det rätt pris.

Kommer prissänkningen att få några konsekvenser?

– Kvaliteten ändrar vi inte. Det är precis samma produkt som innan vi sänkte priset, men tidigare hade vi bara handlat upp utförandet av tak och fasader och nu har vi handlat upp med entreprenör för att gå vidare, och räknar med att kunna göra det till lägre kostnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista