Skolprotesten förvånar inte SDN

Skolprotesten i Biskopsgården är inte förvånande. Det säger Gunilla Dörner Buskas som är socialdemomokratiskt ordförande i Biskopsgårdens stadsdelsnämnd.

– Vi förstår att det här ger starka reaktioner, säger hon.

Omkring 400 barn på Sjumilaskolan hålls den här veckan hemma i protest mot planerade nedskärningar. Föräldrarna är oroliga för att skolans personal skall minskas med en tredjedel.

Skolan har 55 tjänster och de är minst 8 av dom som kommer att försvinna. Gunilla Dörner Buskas säger att det är svårt att beräkna de exakta elevantalet i stadsdelen. Dels på grund av att det är mindre barn i till detta läsåret men också för att flykten till frisolorna är allt större. Skulle det visa sig att man att man budgeterat för snålt till skolan kommer man att senare kompensera det.

En klen tröst tycker lärarkollegiet på Sjumilaskolan som nu motvilligt ser att de kommer att förlora sina yngre och duktiga kolleger.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".