Positiva siffor för regionen

Det gick bra för Västra Götalandsregionen förra året. Det visar regionens årsredovisning som presenterades i dag. Bland annat har det blivit lättare att få kontakt med vården och regionen har satsat på kollektivtrafiken.

Västra Götalandsregionen gick 777 miljoner kronor plus förra året och pengarna i kassakistan har ökat till nästan 5,8 miljarder kronor.

Årsredovisningen berättar att det har blivit lättare att få kontakt med vården och där ligger regionen bland topp tre i Sverige. Under det gångna året har det satsats på bland annat längre öppettider på vårdcentraler.

Satsningar görs också på vägprojekt och nya regiontåg ska köpas in. Dessutom investerades en stor summa pengar på utbyggnad och upprustning av fastigheter.

Men allt pekade inte uppåt för Västra Götalandsregionen under 2008.

Sjukvården går drygt 70 miljoner kronor minus och kostnaden för bemanningsföretag har ökat. Regionen anlitar läkare från bemanningsföretag bland annat inom psykiatri, ortopedi och ögonsjukvård.

Minskade skatteintäkter gör dessutom att regionens överskott är omkring 100 miljoner lägre än beräknat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista