Alingsås

Vägfråga avgjord - träd huggs ner

Kommunfullmäktige i Alingsås beslutade på onsdagen att ändra sträckningen av Tennisvägen, vilket innebär att vägen delvis dras igenom Nolhagaparken.

Striden om bokträden i Nolhagaparken i Alingsås är avgjord. På onsdagen beslutade kommunfullmäktige i Alingsås att ändra sträckningen av Tennisvägen, vilket innebär att vägen kommer att dras in i Nolhagaparken.

Därmed måste också träden fällas. Den borgerliga alliansen menar att vägen måste få en ny sträckning för att öka trafiksäkerheten.

– Det är ju en väldigt liten del av bokskogen som berörs. Vad vi jobbar med är att göra ett naturreservat på den övriga delen, säger Kristina Grapenholm (FP) som röstade för den nya vägdragningen.

Men Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet var emot den nya vägdragningen. Förutom att bokträden måste huggas ner, menar partierna att biltrafiken kommer att öka i alldeles för stor takt.

På sammanträdet begärde Lena Klevenås i Miljöpartiet bordläggning av ärendet så att politikerna kunde avvakta den bullerutredning för Alingsås som väntas bli klar i april och även avvaktar det samråd för Nolhaga park som går ut i början av maj.

– Det här beslutet är väldigt olyckligt och jag förstår fortfarande inte varför man ska göra det här. Det finns bara förlorare, alliansen har vägrat lyssna på opinionen och skogen kommer att skövlas, säger Lena Klevenås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".