En smak av Hjällbo

Världens smaker i Hjällbo

I år fyller stadsdelen Hjällbo 40 år och samtidigt firar bostadsbolaget Hjällbobostaden 10 år. Det firas bland annat med en kokbok framtagen i samarbete med Hjällbobostadens hyresgäster.

– Jag är så stolt över den, verkligen stolt att man kan enas ifrån de 80 olika kulturer som finns i Hjällbo, säger Andera Kassar som är en av dem som bidragit med recept till kokboken.

– Kokboken representerar 20 olika kulturer. Det här är inte vilken kokbok som helst. Den speglar Hjällbo helt enkelt, säger hon.

Kokboken heter Smaker från Hjällbo och det är Hjällbobostadens hyresgäster som bidragit med recepten. Boken kommer att säljas till förmån för en spontanidrottsplats som ska byggas i Hjällbo nästa år.

Bettina Öster Tunberg, vd på Hjällbobostaden, hoppas att kokboken ska förmedla en mer positiv bild av stadsdelen.

– Det är såhär det är i Hjällbo, det är kryddigt och färgglatt. Inte alls den negativa bilden man får många gånger i media. Det här är vårt Hjällbo, säger hon.

Den 16-17 maj fortsätter firandet av Hjällbos 40-års jubileum med Hjällbokalaset som i år får tema mat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".