Kungälv

Länsrätten gav rätt till hemtjänst

Den 39-åriga Cecilia Ödman från Kungälv fick rätt i Länsrätten mot Kungälvs kommun som beslutat att nästan helt dra in Cecilas hjälp från hemtjänsten. Cecilas blev bland annat blind och förlorade luktsinnet efter en fallolycka för ungefär tio år sedan.

Idag är hon glad över länsrättens dom för hon menar att utan hemtjänsten hjälp får inte sin vardag att gå ihop.

Cecila ramlade när hon skulle ta ner några leksaker från vinden och efter fallet blev hon blind, fick epilepsi, fick dåligt närminne och tappade luktsinnet.

I början hade hon hjälp från hemtjänsten de timmarna hennes man Roberth var på jobbet. Det var inte lätt för henne att klara av vardagen även med hemtjänstens hjälp. Men förra året beslutade kungälvskommun att dra in så gott som all hjälp från hemtjänsten för Cecila och sedan dess har hon kämpat både hemma och i rätten. Idag får Cecila en och en halvtimma hjälp från hemtjäsnten och Lisette Färm från attendo care är hos cecila idag och hon förstår inte hur komunen tänker.

Nu är Cecila glad över länsrättes beslut men än är det inte helt klart för det finns risk att Kommunen överklagar men det är något som Cecila verkligen inte hoppas de gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".