Fryshuset i Göteborg invigs

Idag invigs föreningen Fryshusets nya lokaler vid Svingeln i östra Göteborg. Precis som hos föregångaren i Stockholm kommer flera verksamheter som arbetar med ungdomar hamna under samma tak.

Och det kommer att underlätta mycket, säger David Camara, verksamhetsansvarig på organisationen ”Lugna gatan” i Göteborg.

– För oss är det här ett måste, en nystart, säger han.

Fryshuset, som blivit ett begrepp bland ungdomar i framförallt Stockholm, startades 1984 och är en stiftelse som försöker hjälpa barn och ungdomar med problem.

I Göteborg drog man igång redan för flera år sen men det är först nu man har fått en lokal där de olika verksamheterna kan sitta tillsammans. I det plåtklädda kontorshuset på Lilla Garverigatan vid Svingeln har Sharaf Hjältar, United Sisters, Lugna Gatan och några till som ingår i Fryshuskonceptet flyttat in.

Lokalen är på 250 kvadrat, ändå är det redan lite trångt och man planerar att hyra fler rum. För växa vill man, säger David Camara.

Per Hugander jobbar på Fryshuset i Stockholm, och han tror att de nya lokalerna kommer att bli till nytta för alla ungdomar i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".