Musikdokumentärfestival i Göteborg

Filmer om musik kan göra att man upptäcker ny musik, det kan göra att musiken får nya dimensioner - men det kan faktiskt också avskräcka. Det säger Astrid Ekermo, producent för music doc, filmfestivalen med musikdokumentärer, som idag börjar i Göteborg

– Jag har varit med om filmer där man känt ett kommersiellt äckel i tankarna bakom musiken och då tappar men lusten att lyssna på musiekn för att man känner sig lurad.  Ibland är det tvärtom att när man hör historien bakom ”platt” musik så får den flera nivåer.  

Ett kämpande punkband i Kina, jazzsångerskan Anita O’Day och politisk hiphop i Senegal, det är nåt av det göteborgarna kan ta del av under filmfestivalen music doc.  

Filmfestivalen som bara handlar om musik har funnits i Malmö under fem år, men Göteborg, som både är en filmstad och en musikstad, är som gjort för music doc, tycker Astrid Ekermo.   

Och det hon kanske hoppas på mest är att publiken ska upptäcka ny musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".